A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління гуманітарної політики
Любешівської селищної ради

Новини

Година поезії "Вона в поезії жива"

Леся Українка-видатна українська письменниця, громадський діяч, окраса та гордість української нації. До 151 річниці від дня народження Лесі Українки в бібліотеці-філії села Ветли була проведена година поезії "Вона в поезії жива", мета якої передати силу і глибину поетичного світу Лесі Українки, виховувати любов до українського поетичного слова, до творчої спадщини поетеси, почуття прекрасного. Під час заходу учні ознайомилися з маловідомими фактами життя поетеси, читали вірші, взяли участь в онлайн-вікторині.

15:25 22.02.2022

Бібліотека- філія с.Ветли

"Звучи рідна мово! " під такою назвою в бібліотеці-філії села Ветли пройшла година мовознавства з учнями молодших класів. Разом з дітьми створили квітку, де написані прислів'я та приказки про рідну мову. Пограли в гру"Склади алфавіт". Також діти взяли участь у вікторині, де відповідали на питання з української мови і таким чином перевірили свої знання.

16:43 18.02.2022

Гідності хай промінь не згасає!

В бібліотечному пункті с. Підкормілля було проведено виховну годину "Гідності  хай промінь не згасає! "спільно з художнім керівником філії ЦКтД с.Підкормілля Філозоф Світланою Михалівною  та учнями 6-класу . Метою заходу є вшанування пам'яті героїв Небесної сотні, героїзму українських захисників: і тих, які полягли, і тих, які сьогодні зі зброєю в руках захищають суверенітет України. Присутні читали вірші , а також заспівали гімн України.Слава України! Героям Слава!

16:40 18.02.2022

20 лютого - День пам’яті Героїв Небесної Сотні

  День пам’яті Героїв Небесної Сотні відзначається щорічно 20 лютого згідно з Указом Президента України від 11 лютого 2015 року № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні». Саме в ці дні, вісім  років тому, під час Революції Гідності протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого апогею. 20 лютого 2014 загинуло найбільше активістів Євромайдану. Загалом революційні події зими 2013-2014 років забрали життя понад ста активістів Майдану. Вони загинули захищаючи ідеали демократії, обстоюючи права та свободи людини, європейське майбутнє України. Героями Небесної Сотні стали 107 загиблих. Вони різні за віком, статтю, освітою, з різних куточків України. Серед них були успішні підприємці та пенсіонери. Найстаршому Іванові Наконечному - виповнилося 82 роки, а наймолодшому - Назареві Войтовичу - лише 17, нашому землякові Едуарду Гриневичу – лише 28. Майдан увійшов у історію України як символ і взірець жертовності, патріотизму та героїзму.                                                                                    Час плине, а пам'ять залишається... 

15:55 18.02.2022

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень