A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління гуманітарної політики
Любешівської селищної ради

Розквітай же рідна, українська мово!

Дата: 03.11.2023 14:43
Кількість переглядів: 9

                                                                       Мова - це душа народу, а народ без мови - не народ.

                                                                                                                             Володимир Сосюра 

    Земля українська стародавня, така ж давня і наша мова. З покоління в покоління, в часи розквіту та падіння передавали нам предки цей скарб. Народ плекав рідну мову у піснях, легендах, переказах і передавав від роду до роду, щоб не загинула.

    Для нас рідна мова - це не тільки дорога спадщина, яка об'єднує в собі народну мудрість, вироблену десятками й сотнями поколінь. Це наша гордість, бо все, що створено нею, увійшло в скарбницю загальнолюдської культури.

    Завдяки мові та мисленню суспільство здатне змінювати навколишній світ. Недарма, українську мову називають солов'їною, адже вона багата на епітети та її звучання неймовірне. Рідна мова утворює невидимий зв'язок між усіма поколіннями минулого та майбутнього. Навіть коли українську мову намагалися витіснити, народ завжди зберігав та відстоював право розмовляти своєю мовою. Українські поети, художники, політичні діячі у всі часи намагалися зберегти та популяризувати рідну мову. З року в рік наша мова збирає все більше справжніх прихильників.

    Цього року День української писемності і мови ми вперше святкуємо 27 жовтня. З цієї нагоди в Публічній бібліотеці провели літературну годину "Розквітай же рідна, українська мово!" В проведені заходу прийняли участь Кутинець Софія та Оласюк Софія (учасниці гуртка художнього читання "Astralis" - керівник Владислав Петяк).

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень