A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління гуманітарної політики
Любешівської селищної ради

10 факторів які можуть заважати мамі запустити мовлення дитини

Дата: 21.03.2023 09:45
Кількість переглядів: 20

1️⃣Відсутність підтримки оточуючих, які вважають, що Ви даремно переживаєте і вам варто відстати від дитини.

2️⃣Відсутність чіткого плану занять по запуску мовлення.

3️⃣Самокритика: якщо дитина часто хворіла, якщо мало займалися. Вас не залишає тривога та почуття провини. У результаті ви зливаєте енергію на переживання замість того, щоб діяти.

4️⃣Очікування результатів тут і зараз. Через кілька тижнів дитина ще не говорить фразами і мама починає опускати руки. Не помічаючи елементарних результатів, що дитина навчилася дмухати, займається вже не 3 хв, а 12хв, і т.д

5️⃣ Перекладання відповідальності на фахівців. Якщо ви ходите на заняття до логопеда 2р на тиждень по 30 хвилин, це ще не означає, що Вам не потрібно займатися вдома! Потрібно обов'язково.

6️⃣ Відсутність дисципліни. Сьогодні займалися, а потім 2 тижні було ніколи. Діти режимні дуже швидко звикають до занять. Тому важливо, щоб батьки були дисципліновані та знаходили час щодня, хоча б 15-20хв.

7️⃣ Наявність пріоритетніших завдань. Пошук роботи, народження молодшої дитини, старший пішов у перший клас, переїзд, ремонт тощо. Справи, проблеми будуть завжди.

8️⃣Стан жертви: невролог ні чого путнього не зробив, а логопед сказав приходити після 4х, чоловік не дав грошей на заняття. Стан, в якому звинувачуєш усіх довкола, а треба просто діяти з позиції дорослого!

9️⃣Страх помилки: а раптом у мене не вийде, а раптом не захоче займатися, раптом результату не буде. І як наслідок бездіяльність.

1️⃣0️⃣ Завищені очікування та перфекціонізм. Що дитина та будинок мають бути чистими. А малюк повинен робити все з першого разу: слухатися, сидіти і займатися картками, ідеально виконувати вправи, не псіхувати
Помітили щось із вищепереліченого у себе?
Є 1000 причин не робити!


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень