A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління гуманітарної політики
Любешівської селищної ради

Вчитель-дефектолог: що за педагог? В чому полягає його робота?

Дата: 20.01.2022 15:41
Кількість переглядів: 53

Вчитель-дефектолог: що за педагог? В чому полягає його робота?

Вчитель-дефектолог – це фахівець, основним завданням якого є розвиток і адаптація дітей, що мають фізичні або психічні особливості. Він займається вивченням і виявленням дітей із труднощами у розвитку і поведінці, а також вихованням та соціалізацією дітей з особливими освітніми потребами.

Його робота завжди носить індивідуальний характер і спрямована на розвиток дитини у відповідності з її власним темпом розвитку.

Дефектолог (корекційний педагог) планує і здійснює навчальну, виховну, корекційну роботу з дітьми, які мають порушення у розумовому розвитку; забезпечує умови для засвоєння ними відповідних навчальних та корекційно-розвиткових програм з урахуванням порушень, вікових, індивідуальних особливостей дітей, сприяє їх соціальній адаптації, профорієнтації. Корекційний педагог вивчає і фіксує динаміку розвитку дітей, виробляє оптимальну педагогічну стратегію, проектує шляхи навчання, виховання, соціальної адаптації кожної дитини, обирає ефективні форми, методи, засоби навчально-виховного, корекційно-розвиткового процесу.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень