A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління гуманітарної політики
Любешівської селищної ради

Положення про сектор культури, молоді, спорту та туризму

Дата: 21.12.2021 14:16
Кількість переглядів: 108

ЗАТВЕРДЖЕНО

  Наказ Управління гуманітарної                                                                                                                                  політики  Любешівської селищної ради від

31.12.2020  № 260-од

 

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про сектор  культури, молоді, спорту та туризму

Любешівської селищної ради

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1.1. Сектор  культури, молоді, спорту та туризму (далі – сектор) Любешівської селищної ради утворений рішенням селищної ради від 11 грудня 2020 року №1/43  є структурним підрозділом селищної ради.

         1.2. Сектор є підзвітним і підконтрольним Любешівській селищній раді.

          1.3. У поточній діяльності сектор підпорядковується селищному голові, заступнику селищного голови з питань діяльності виконавчих органів – начальнику Управління гуманітарної політики.

          1.4. Посадові інструкції посадових осіб сектору затверджуються заступником селищного голови з питань діяльності виконавчих органів – начальником  Управління гуманітарної політики.

1.5. Сектор очолює завідувач сектору, який призначається на посаду та звільняється з посади розпорядженням селищного голови відповідно до вимог законодавства.

1.6. Працівники сектору призначаються та звільняються з посади розпорядженням.

1.7. На період відпустки або на час відсутності завідувача сектору його обов’язки виконує працівник сектору відповідно до розпорядження селищного голови.

         1.8. Сектор у своїй діяльності керується Конституцією України, законами України, указами Президента України, іншими нормативними актами України, Положенням Управління гуманітарної політики Любешівської селищної ради, Положенням про сектор культури, молоді, спорту та туризму Любешівської селищної ради, розпорядженнями голови Любешівської селищної ради та іншими локальними нормативними актами.

           1.9. Сектор не є юридичною особою.

2. ОСНОВНІ ЗАВДАННЯ ТА ОБОВ’ЯЗКИ СЕКТОРУ

2.1. Реалізація державної політики у сфері культури, молоді,спорту та туризму, охорони культурної спадщини;

         2.2. Забезпечення вільного розвитку культурно-мистецьких процесів, доступності всіх видів культурних послуг і культурної  діяльності для кожного громадянина;

          2.3.  Сприяння розвитку видів спорту, визначених в Україні;

2.4. Сприяння федераціям з видів спорту та іншим громадським організаціям у проведенні ними роботи з питань фізичної культури  та спорту;         2.5. Організація   і проведення  фізкультурно-спортивних заходів серед широких верств населення,   залучення їх до  занять   фізичною    культурою та  спортом,   забезпечення пропаганди здорового способу життя;

2.6. Участь у розробленні та виконанні програм розвитку культури,  спорту,   туризму та охорони культурної спадщини, а також державної мовної політики.

2.7. Сприяння молодіжним та іншим громадським організаціям у проведенні ними роботи з питань молоді та спорту.

2.8. Створення умови для розвитку усіх видів професійного та аматорського мистецтва,  художньої творчості, а також для організації культурного дозвілля населення, здобуття освіти у сфері культури і мистецтва;

2.9. Організація та проведення олімпіад, спартакіад, конкурсів, турнірів, вистав, фестивалів творчості,  конференцій, форумів, фізкультурно-спортивних  заходів, спрямованих на підвищення культурно-освітнього рівня та покращення фізичного виховання дітей і молоді.

3. ПРАЦІВНИКИ СЕКТОРУ ЗОБОВ’ЯЗАНІ:

3.1 Дотримуватися Конституції України, законів та інших актів законодавства України.

3.2 Працювати чесно і сумлінно, своєчасно і точно виконувати розпорядження, накази, доручення керівництва, використовувати весь робочий час для продуктивної праці, додержуватися трудової дисципліни, вимог нормативних актів про охорону праці, дбайливо ставитися до майна ради громади та її виконавчих органів.

3.3. Вживати заходів для негайного усунення причин та умов,                  що перешкоджають або ускладнюють нормальне виконання функціональних обов’язків.

3.4. Утримувати своє робоче місце в чистоті, дотримуватися установленого порядку зберігання матеріальних цінностей, документів, оргтехніки, здійснювати економію енергетичних ресурсів, додержуватися чистоти в адміністративній будівлі.

3.5. Поводити себе гідно, додержуватися моральних і етичних правил у взаємовідносинах зі співробітниками та відвідувачами.

3.6. Дотримуватися прав і свобод людини і громадянина.

3.7. Постійно вдосконалювати організацію своєї роботи, підвищувати професійну кваліфікацію.

3.8. Проявляти ініціативність, творчість у роботі.

3.9. Дотримуватись обмежень, передбачених законодавством, щодо служби в органах місцевого самоврядування.

3.10. Підтримувати авторитет ради громади та її виконавчих органів.

3.11. Зберігати державну таємницю, інформацію про громадян,                  що стали їм відомі у зв’язку з виконанням службових обов’язків, а також іншу інформацію, яка, згідно із законодавством, не підлягає розголошенню.

3.12. Не допускати дій та бездіяльності, які можуть зашкодити інтересам місцевого самоврядування та держави.

 

4. ПОСАДОВИМ ОСОБАМ СЕКТОРУ ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:

4.1. Брати участь у діях, що суперечать національним інтересам України.

4.2. Вчиняти дії, що можуть бути розцінені як використання свого службового становища в корисних цілях, а також дії, які, відповідно до чинного законодавства, вважаються корупційними.

4.3. Виявляти упередженість або прихильність до будь-якого підприємства, установи, організації, об’єднання громадян або конкретної особи.

4.4. Приймати дарунки чи послуги від фізичних або юридичних осіб у зв’язку зі своєю службовою діяльністю.

  4.5. Бути організаторами  і безпосередніми учасниками страйків та інших дій, що перешкоджають  виконанню  органами  державної  влади,  органами   місцевого самоврядування передбачених законом повноважень.

 

5. ЗАКЛЮЧНІ ПОЛОЖЕННЯ

5.1. Сектор звітує про свою роботу перед  селищним головою.

5.2. Працівник сектору, який не вжив передбачених цим Положенням заходів до усунення порушень законодавства, що призвели до негативних економічних наслідків, ущемлення прав і законних інтересів працівників, інших громадян, несе відповідальність в установленому законодавством порядку.

5.3. Положення про сектор розроблено згідно з Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні».

5.4. За порушення трудової та виконавчої дисципліни працівники сектору притягуються до відповідальності згідно з чинним законодавством України.

5.5. Покладення на сектор обов’язків, не передбачених цим Положенням, і таких, що не стосуються питань фахової діяльності сектору, не допускається.

5.6. Структура і чисельність сектору, фонд оплати праці працівників затверджуються селищною радою, відповідно до штатного розпису і кошторису витрат.

5.7. Реорганізація чи припинення діяльності сектору проводиться за рішенням сесії  селищної ради з дотриманням вимог чинного законодавства.

5.8. Керівництво селищної ради зобов’язане створювати умови для належної роботи і підвищення кваліфікації працівників сектору, забезпечувати їх окремим приміщенням, телефонним та електронним зв’язком, сучасними комп’ютерами та оргтехнікою, транспортом для виконання службових обов’язків, нормативно-правовими актами і довідковими матеріалами, іншими посібниками та літературою відповідної фахової тематики.

5.9. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться відповідно до чинного законодавства.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень